onsdag 21. april 2010

Mer konfirmasjon - to konvoluttkort, til jentekonfirmant + tutorial


Her er to stykk konvoluttkort laget av ett og samme mønsterark. Tutorial kommer lenger ned i innlegget!

Mønsterarket kortene er laget av, er "Blooming Love" (Tropics) fra Prima. 
På baksidene har jeg også brukt litt av et mønsterark fra Papirdesign; "Konfirmant".
(Og ett av mine personlige stempler).
Det første kortet har på fronten stempelmotiv fra Whiff of Joy og tekststempel og hjørnestempel fra Stempelglede. Jeg har fargelagt motivet med Pro Markers. Dere kjenner kanskje igjen Martha Stewart punchene jeg har brukt - til borden med hjerter og til sommerfuglene. Båndet er fra Kort og Godt.

På dette første kortet har jeg sydd en søm med symaskinen nederst og på de to skrå sidene av åpningen av "konvolutten".Slik ser kortet ut når man åpner det. Jeg har laget en pengelomme i form av en liten konvolutt, på innerkortet.
Det lille, hvite hjertet er laget med nok en MS punch.
Innerkortet har også tekststempel fra Kort og Godt - og mønsterarket "Konfirmasjon, rosa" fra Papirdesign.
På andre siden av innerkortet er det et enkelt skrivefelt.Kort nummer to, er enklere dekorert foran. Tekststempel fra Kort og Godt, blomster fra Storyteller og Kort og Godt. Jeg har brukt kantpunchen fra Martha Stewart også her. Liker denne punchen så godt fordi jeg synes den er så anvendelig!
Slik ser dette kortet ut, når man åpner det. Mange likheter mellom de to kortene, ikke bare mtp at de er laget av samme mønsterark.
På innerkortet her, har jeg brukt mønsterarket " "Pink Passion Flourish", fra TPC Studio.
Synes det arket er nydelig!.. Tekststempel fra Stempelglede.
Den andre siden av innerkortet her har fått pengelomme, i tillegg til skrivefeltet.
Pengelommen/den lille konvolutten, er laget ved at jeg har brukt en annen konvolutt som mal!

Håper dere kan like noe av dette!.... :)

***

Så følger det her en tutorial på hvordan du kan lage TO konvoluttkort, slik jeg har gjort på mine to kort ovenfor, av bare ETT mønsterark! :)


Tutorial - 2 konvoluttkort av 1 mønsterark:Start med å dele mønsterarket du har valgt, slik du ser på bildet.
Finn ut hvilke sider av arket du vil bruke slik at det blir utsiden av konvoluttkortet og legg denne med siden ned. Merk av midten på hver av de to delene. Her har jeg lagt spissen av blyanten der midten er på mine to ark, for å vise hva jeg mener.
Brett, slik du ser på bildet.
Her er begge delene ferdig brettet. Nå er det bare å lime igjen kanten nede, evt. sy en søm for å holde det sammen, og pynte/dekorere kortet slik du vil ha det! :)

Husk at bånd for å knytte igjen kortet må festes godt! Jeg pleier å variere med hva jeg bruker her -  stiftemaskin (bare på den øvre delen), dobbeltsidig teip og godt lim! Du kamuflerer på begge sider, på en eller annen måte, dersom du bruker stiftemaskin. jeg har her kamuflert med de store hjertene på innsiden og stempelmotiv/-tekst på utsiden.
Slik ble altså begge mine kort seende ut, til slutt.

Lykke til, om du finner denne trinn-for-trinn beskrivelsen nyttig!
Jeg setter stor pris på tilbakemeldinger! :)

Ha en fin dag videre!

Mange klemmer, Hege :)

***

Pssssst! : (roper:) Ceeeeesiiiliieeeee! Det er blog candy-tiiiiid!!! Du har passert 10.000 besøk her inne!!!! Gratulerer så kjempemye!!! Moro!!!! :D


2 kommentarer:

Pink lady sa...

To nyyydelige konvoluttkort!
Lekre farger og mønster ark du har brukt!
Her kom MS hjertepunch til sin fulle rett:-) Så fin kort du har laget inni også. Flott pyntet på alle bauer og kanter! Lekkert!!!

Ha en fin onsdag! Klem Laila.

Stempelguri sa...

Hei på deg Hege ;) WOW, du tryller det ene etter det andre, så flotte kort både forrige innlegg og dette, og så lurt å dele arket og få to konvoluttkort!! Ja, jeg har registrert over 10.000, så morsomt!! Jeg er bare litt fraværende..mellom jobb i bhagen og lage ny nettbutikk, har jeg ikke kommet meg til å knøvle bildet over på pc'n ennå, FY til meg!! Kommer snart, lover, hi, Takk for flotte innlegg og tutorial!! Klem, C :)